fbpx

Zoran Kesić Priče i pesme

u Dešavanja u okolini/Informacije/Poznate Licnosti/Vesti

Zoran Kesić u svojoj urnebesnoj humorističkoj priredbi “Priče i Pesme” u Kragujevcu u Pozorištu za decu od 20h. Priredba koja kombinuje elemente stendap komedije, pozorišta, improvizacije, kabaretskog programa sa izvodjenjem songova i interakcije sa publikom.

Trivija: autor na svakoj predstavi deli publici lažne novčanice sa svojim likom i to je specijalno iznenadjenje za sve prisutne. OK, sad više nije iznenadjenje. Zoran Kesić, jedno od najpoznatijihTV lica u Srbiji i jedan od najcenjenijih satiričara i humorista u regionu bivše Jugoslavije, autor je kompletnog scenarija za svoj nastup.

Što samo po sebi nije garant kvaliteta, ali je bar garant da je sve njegovo i da ga niko neće tužiti za plagijat i krađu. Izuzev dela priče o korupciji. Tu se malo umešao i Njuz.net, ali nemojte im to reći, nisu plaćeni za ovo.

U svojoj priredbi, Kesić na zabavan, satiričan i oštar način obrađuje teme poput politike, korupcije, religije, nacionalnih mitova, penzionera, muško ženskih odnosa, umetnosti, medija, društvenih mreža i mačaka.


Kesić se poigrava stereotipima, balansira na granici politički korektnog, ne plašeći se da u satiričnom maniru otvori i najbolnije teme. Tokom priredbe priča i peva. Otuda i genijalni naziv programa “Priče i pesme”.Ko bi se toga dosetio? Pa Kesić.


Za svaki nastup u drugoj državi autor priprema deo materijala namenjen baš toj državi i gradu u kome nastupa. Podrazumeva se, primera radi, da će se u Beču “grčiti u hotelskoj sobi i izbegavati gej semafore”, da će u Dubaiju polagati kamen temeljac za “Dubai na vodi”, da će u Kanadi tragati za čuvenom “ženinom tetkom”, a da će u Amsterdamu…dobro, nema veze šta će u Amsterdamu, ko zna ko bi ovo mogao da pročita.

Na taj način se i njegove priče i pesme, svakim novim nastupom, proširuju i obogaćuju, pa ova priredba dobija formu živog, rastućeg, menjajućeg organizma. Nakon Ciriha, Dubaija, Beča, Toronta, Amsterdama i Sarajeva, Niša, Novog Sada, Palića, Kotora, Osla, Užica sledeća stanica na Kesićevoj veseloj turneji biće ponovo Novi Sad, po četvrti put! Već sada je sigurno: neće doći avionom.


Kesić inače nikada o sebi ne govori u trećem licu. To rade samo egocentrične, primitivne, samozaljubljene budale. E, al ovo je pisanje, to se ne računa.

Pozorište Za Decu
Trg slobode 1, 34000 Kragujevac

17.02.2020. u 20h

Оставите одговор

Najnovije u Dešavanja u okolini

Želimo vam sreće i uspeha u Novoj 2021. godini! Broj pregleda: 190
Idi na Vrh