ОШ,,Свети Сава“ успешно спроводи Еразмус пројекте

u Dešavanja u Batočini

У оквиру Еразмус акредитације, коју је наша школа добила за период од 2023. до 2027.  године, омогућено нам је  да у наредне 4 године 36 наставника и 24 ученика из наше школе иде  у иностранство на усавршавање, које у потпуности финансира Фондација Темпус и Европска унија кроз спровођење Еразмус+ пројеката.

У периоду од 2. до 7. октобра 2023. године, представнице наше школе Ивана Аранђеловић Томић и Катарина Станковић  похађале су обукуу Барселони,  под називом “A European School for All Children” – „Европска школа за сву децу“, где је акценат био на мултикултурализму и употреби ИКТ алата у току наставе, као и развијање међусобног поштовања и толеранције у учионици.

Осим наших представница, овај курс су похађале колеге из Грчке и Немачке, што је још више допринело размени искустава.

Друга мобилност у оквиру Еразмус пројекта била је у  периоду од 23. до 28. октобра 2023. године, када су наставнице наше школе, Анђелка Јанковић и Наташа Васић, боравиле у Фиренци на обуци под називом „ICT Tools for a Creative and Collaborative Classroom“ – „ИКТ алати за креативну и умрежену учионицу“.

Током овог курса наше наставнице су имале прилику да се упознају са радом у апликацијама Trello, Canva, Genially, Nearpod, Pear Deck, Ted Ed, Curipod иSlido. Овај курс су такође похађали учесници из Естоније и Пољске.

Tрећа мобилност, реализована је у периоду од 23. до 28.октобра у Манреси у Escola Puigsoler где су представнице наше школе  Ивана Ђуричковић, Мирјана Димић, Маја Лакетић, Милица Павловић и Душица Стојановић похађале обуку под називом ,,Јob shadowing“ – „Посматрање на послу“.

У току овог усавршавања, наше представнице су имале прилику да присуствују настави и упознају се са комплетном организацијом и радом школе, као и да оду у посету Градској кући и разговорају са градоначелником и представником Савета образовања, а затим и да посете градску библиотеку.

Након завршених мобилности одржани су угледни, тимски и тематски часови, радионице  како би своја искуства поделили са колегама који нису имали прилику да учествују у пројекту. Такође, у оквиру дисеминационих активности тим наставника обишао је неколико школа у окружењу: ОШ,,Драгиша Луковић Шпанац“ у Крагујевцу, Економску школу у Крагујевцу, Средњу школу у Лапову, Средњу школу у Рачи и  ОШ,,Мирко Јовановић“ у Крагујевцу.Очекује се да ће ове активности допринети бољој интеракцији међу наставницима, као и унапређењу укупног наставног процеса у школи ,,Свети Сава“.

За другу годину пројекта планиране су мобилности 9 наставника и 12 ученика. Учешће у Ерасмус+ пројектима представља континуирани напор ОШ ,,Свети Сава“ да обезбеди најквалитетније образовање за своје ученике. Кроз овакве пројекте, школа се позиционира као лидер у имплементацији савремених образовних метода и иновација.

Школа ће наставити да активно учествује у Еразмус+ пројектима тежећи ка сталном унапређењу образовног процеса и интернационализацији свога рада.

Еразмус + обогаћује животе, шири видике!

Оставите одговор

Najnovije u Dešavanja u Batočini

Mrescenje sarana

„Mrešćenje šarana“

„Mrešćenje šarana“, po tekstu Aleksandra Popovića, koje je u planjanskom pozorištu „Masuka“
Idi na Vrh