fbpx
Mrescenje sarana

„Mrešćenje šarana“

u Bioskop/Dešavanja/Dešavanja u Batočini/Informacije/Kultura/Poznate Licnosti/Pozorište

„Mrešćenje šarana“, po tekstu Aleksandra Popovića, koje je u planjanskom pozorištu „Masuka“ režirao Dejan Cicmilović, biće izvedeno u Kulturnom centru „Dositej Obradović“ Batočina, u utorak, 14. juna 2022. godine.

U predstavi igraju sjajni planjanski glumci, a premijerno je izvedena u Centru za kulturu „Masuka“ u Velikoj Plani krajem aprila ove godine.

Ovo dramsko delo Aleksandra Popovića skida tabu sa teme Informbiroa i Golog otoka i duhovito prikazuje okrutne odnose i surovu borbu za vlast između ljudi koji su jedni drugima bliski.

„Mrešćenje šarana“ je uzbudljiva životna priča o tome kako na malog, prosečnog čoveka utiče rat, smene vlasti i politički režimi, partijska načela i ideologije.

Aleksandar Popović u „Mrešćenju“ govori o iskonskom nemoralu, ideološkoj zaslepljenosti i nedoslednoj prilagodljivosti svojih junaka.

Govori o ljudima na istorijskim vetrometinama, ranjivosti, moralnim posrnućima. O tome kako represivni sistem izvlači najgore iz ljudi…

Predstava pozorišta “Masuka“ iz Velike Plane, utorak, 14. jun 2022. u 20 sati,Sala Kulturnog centra „Dositej Obradović“ Batočina.

Ulaz je slobodan!

Izvor: KC Dositej Obradović Batočina

Оставите одговор

Najnovije u Bioskop

“SLUGA”

Rođen u bogataškoj porodici, mladi Grigorij, „Griša“ (Miloš Biković) je toliko ušuškan

“REALNA PRIČA”

Petak, 22. novembar, od 20:00 časovacena ulaznice 250,00 dinara Dužina trajanja filma:
Dom kulture

Bioskop

KC “Dositej Obradović” Batočina DreamWorks Animation i Pearl Studio’s predstavljaju nam animirani
Idi na Vrh