Vrtic

Dečiji vrtić „Poletarac“

u Institucije

Prvi objekat ovakve namene kod nas izgrađen je pre više od 30 godina, tačnije `78. godine i to u Lapovu, da bi po završetku njegove gradnje isti takav objekat, ukupne površine preko 1000 m², godinu dana kasnije, bio napravljen u Batočini. 
Međutim, `92. godine iz sastava batočinske opštine istupa mesna zajednica Lapovo, što dovodi i do podele u okviru same ustanove, pa ubrzo dečji vrtić u Batočini postaje samostalan. Tada i dobija sadašnji naziv Dečji vrtić „Poletarac“ i nastavlja sa radom kao jedinstvena radna organizacija, u okviru koje su centralni objekat u Batočini i izdvojene grupe sa poludnevnim boravkom u svim seoskim naseljima na teritoriji opštine, osim u Nikšiću. 
Danas, Dečji vrtic „Poletarac“ u 19 vaspitnih grupa ima 258 dece, dok je celodnevnim boravkom u sedam vaspitnih grupa obuhvaćeno 141 dete. U pripremni predškolski program kroz četvoročasovni oblik rada, koji je organizovan u 12 vaspitnih grupa, uključeno je 117 dece. Dve vaspitne grupe mališana su u okviru centralnog objekta u Batočini, dok su ostale smeštene u prilagođenim prostorijama seoskih osnovnih škola, tako da se može reći da je Dečji vrtić „Poletarac“ specifičan po razuđenosti.

U vrtiću, trenutno, radi 19 vaspitača, od kojih je jedan na mestu direktora ustanove, tri su medicinske sestre, a dvanaestoro radnika raspoređeno je na odgovarajućim radnim mestima. 
Tokom 2007. godine, uz svesrdnu pomoć osnivača ove ustanove SO Batočina, na centralnom objektu u Batočini urađena je kompletna fasada sa izolacijom, dok je drvena stolarija zamenjena je aluminijumskom. Radne sobe u prizemlju su klimatizovane, a odrađena je i svetlosno-neonska armatura. Dvorište Dečjeg vrtića „Poletarac“ u Batočini prošle godine obogaćeno je dečjim zabavnim parkom.

Оставите одговор

Najnovije u Institucije

Idi na Vrh