Festival fotografije Srbije

Festival fotografije u Srbiji – Kragujevac 2019

u Dešavanja u okolini

Festival fotografije Srbije je najznačajnija manifestacija za popularizaciju fotografije, koja se ove godine održava u Kragujevcu, od 13. do 16. juna. Festival organizuju Foto-saveza Srbije (FSS) i Foto-klub Kragujevac.

Kao i svake godine, u sklopu Festivala fotografije Srbije se, biće otvorena Republička izložba fotografija, koja se ove godine organizuje po 62. put. Izložba se sastoji od pojedinačnih fotografija i serija fotografija nastalih u prethodne četiri godine, a tema je slobodna.

Takođe, planirano je i otvaranje grupne izložbe fotografija 10 najuspešnijih autora FSS u prošloj godini, digitalna projekcija radova članova 10 najuspešnijih klubova FSS u prethodnoj godini, kao i dodela zvanja FSS i FIAP-a članovima FSS.

Za četiri dana festivala biće organizovano i otvaranje više uporednih različitih fotografskih izložbi, predstavljanja fotografskih knjiga, predavanja u vezi fotografije, projekcije filmova na temu fotografije, predstavljanje nove fotografske opreme i godišnja Skupština Foto saveza Srbije.

Festival fotografije Srbije je samo jedan vid delovanja FSS, s obzirom da se aktivnosti FSS odvijaju tokom čitave godine. Primeri takvog rada su organizacija izložbe nagrađivanih fotografija iz prethodne godine „Na tragu svetlosti”, organizacija Omladinske izložbe fotografija u Srbiji, pokroviteljstvo raznih domaćih i međunarodnih fotografskih izložbi koje su organizovane od klubova i pojedinaca članova FSS, učešće na FIAP-ovim bijenalima i skupovima itd.

Preuzeto sa: https://www.pressek.rs

Оставите одговор