fbpx

Upis budućih đaka prvaka

u Dešavanja u Batočini/Informacije/Institucije/Vesti

Upis dece u prvi razred osnovne škole tradicionalno počinje 1. aprila svake godine. Međutim, ove godine će, zbog aktuelne situacije i vanrednog stanja, početi nešto kasnije.

Umesto standardnog upisa, roditelji i drugi zakonski zastupnici iz Batočine i okolnih mesta će od srede, 1. aprila 2020. godine, biti u mogućnosti da svoje dete prijave preko portala e-Uprave i nove usluge „Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu”.


Roditeljima se pruža više mogućnosti u ostvarivanju upisa prvaka. Ukoliko se slede navedena uputstva, neće biti nikakvih problema u sprovođenju ove procedure. Zaposleni u školama, zaduženi za upis prvaka, raspoloženi su da odgovore na sve nedoumice i pitanja roditelja najmlađih đaka.

Prijavljivanje, tj. iskazivanje interesovanja za upis učenika u prvi razred u OŠ ,,Sveti Sava” u Batočini, moguće realizovati na tri načina:

  1. Roditelju/zakonskom zastupniku dece omogućeno je da, od 1. 4. 2020. godine, elektronskim putem iskažu interesovanje za upis deteta u OŠ ,,Sveti Sava” Batočina, preko portala eUprava (https://euprava.gov.rs/), u okviru usluge ,,Iskazivanje interesovanja za upis u prvi razred”.
  2. Roditelji/zakonski zastupnici prijavu za iskazivanje interesovanja za upis u prvi razred mogu preuzeti na sajtu škole: http://www.ossvetisavaba.edu.rs/…/upis-ucenika-u-prvi-razr…/, zatim je popuniti i poslati na imejl škole: upisprvaka@gmail.com
  3. I na kraju, ukoliko sve ovo deluje komplikovano, iskazivanje interesovanja za upis u prvi razred možete sprovesti i pozivom sekretara škole, na broj telefona: 065/ 886 6 009, svakog radnog dana, u periodu od 8 do 12 časova.

Prava na upis u prvi razred, u šk. 2020/21, imaju deca koja su do početka školske godine navršila, najmanje, šest i po, a najviše sedam i po godina, odnosno, deca rođena u periodu od 1. 3. 2013. do 28. 2. 2014. godine.

Deca od šest do šest i po godina mogu se upisati na zahtev roditelja, nakon provere spremnosti za polazak u školu.

Ako je dete starije od sedam i po godina, a zbog bolesti ili drugih opravdanih razloga nije još upisano u školu, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred na osnovu prethodne provere znanja, koju obavlja tim sastavljen od nastavnika razredne nastave, pedagoga i psihologa škole.

Zarad zdravlja svoje dece i zdravlja najmilijih, ostanite kod kuće i pratite objave i vesti, koje se nalaze na sajtu Osnovne škole ,,Sveti Sava”, www.ossvetisavaba.edu.rs, kao i na fejsbuk stranici škole.
Budite uvereni da ćete blagovremeno biti informisani u vezi sa svim temama koje se tiču obrazovanja vaše dece, a naših sadašnjih i budućih đaka.


Škola je najlepša avantura, uveriće se u to budući đaci!
Obezbedite svom detetu siguran upis i uživanje u školskim danima na najjednostavniji način, klikom iz fotelje!

Upis đaka prvaka


#ostanikodkuce #stayathome

Оставите одговор

Najnovije u Dešavanja u Batočini

Mrescenje sarana

„Mrešćenje šarana“

„Mrešćenje šarana“, po tekstu Aleksandra Popovića, koje je u planjanskom pozorištu „Masuka“
Idi na Vrh