fbpx

13. Međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala u Kragujevcu

u Dešavanja/Dešavanja u okolini/Kultura/Vesti

Od 18. do 23. avgusta, 13. Međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala „Кoncepti“, u organizaciji Muzičkog centra Кragujevac, na nekoliko lokacija u gradu okupiće Ansamble iz Rusije, Turske, Mađarske, Bugarske, Severne Makedonije i Srbije.

Svečano otvaranje biće obavljeno na stepeništu ispred Prve kragujevačke gimnazije, u nedelju od 20.30 časova, a pola sata kasnije održaće se koncert „S Mokranjcem u svet“, mešovitog kamernog hora AKDUNS „Sonja Marinković“ iz Novog Sada, pod dirigentskom palicom Dunje Deurić.

Pred kragujevačkom publikom, na istom mestu, u ponedeljak od 20 časova, mešoviti Ankarski polifoni hor iz Turske izvešće koncert „Zvučna boja Anadolije“.

U utorak su na programu dva koncerta. Od 20 časova, u Svečanoj sali Prve gimnazije, ženski kamerni hor iz Sofije „Glasovi Orfeja“, izvešće „Boje vremena“, a od 21.30 u Staroj srpskoj skupštini, mešoviti Gradski hor iz Štipa u Severnoj Makedoniji, izvešće splet popularnih ljubavnih pesama u horskom ruhu „U duhu tradicije“.

I u sredu će Kragujevčani moći da uživaju u dva nastupa. Od 20 časova, u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji nastupiće mešoviti kamerni hor „Martakord“ iz Moskve, uz program „Kako je lep ovaj svet“. Sat i po vremena kasnije, u Galeriji Narodnog muzeja, Mešoviti hor grada Zirca iz Mađarske izvešće „Na krilima muzike“.

Završni koncert, sa najboljim izvođenjima iz programa horova, odabranim od strane žirija festivala (po redu pojavljivanja u glavnom programu festivala) i izvođenjem dela pripremljenih na ateljeu, održaće se u četvrtak od 20.30 časova, u Holu Druge kragujevačke gimnazije, gde će posle dodeljivanja diploma i nagrada, Festival će biti zvanično zatvoren.

Izvor: ritamgrada.rs

Оставите одговор

Najnovije u Dešavanja

Memorijalni koncert

Memorijalni koncert folklora u znak sećanja preminulih članova batočinskog Kulturno-umetničkog društva, održaće
Sretenje

Dan državnosti

15. februar jedan je od najznačajnijih datuma za istoriju Srba, budući da

Znanje za ponos

Batočinci su večeras dobili ogroman razlog za ponos. Biljana Milanović, naša Batočinka,
Idi na Vrh