fbpx

Žensko srce u šinjelu

u Dešavanja u Batočini/Kultura/Poznate Licnosti/Pozorište/Vesti

Predstava govori o životima tri najveće srpske heroine – Milunki Savić, najodlikovanijoj ženi u istoriji ratovanja, Flori Sends, jedinoj Britanki sa činom kapetana u srpskoj vojsci i najznačajnijoj slikarki sa početka 20.veka

Nadeždi Petrović koja je napustila lagodan život Pariza i vratila se u Srbiju da pomogne svom narodu u Prvom svetskom ratu.


O aktuelnosti predstave najbolje govori podatak da je u proteklom periodu organizovan veliki broj manifestacija koje obeležavaju 100 godina od potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu.


Predstava ima veliki istorijski i edukativni značaj, a od strane kritike je proglašena za jednu od najboljih predstava na temu Prvog svetskog rata koje su napravljene u poslednjih 10 godina.

Ono što posebno treba istaći da u predstavi ima i elemenata komedije koji su savršeno uklopljeni u duh Srbije početkom XX veka.


U predstavi glume poznate pozorišne i filmske glumice iz Beograda Nina Grahovac, Jovana Petronijević i Vesna Paštrović, a režiser predstave je legendarna jugoslovenska i srpska glumica Mirjana Karanović.

Priču oko obeležavanja 8. marta, Dana žena, zaokružićemo pozorišnom predstavom “Žensko srce u šinjelu” koju je na tekst Mihajla Vitezovića režirala Mirjana Karanović.


Sala KC “Dositej Obradović”, petak, 13. mart, sa početkom u 19 časova.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Najnovije u Dešavanja u Batočini

#OstaniKodKuce

Dragi naši, Tu smo gde smo. Svi. Čitav svet. Sada, dok smo udaljeni
Idi na Vrh