Naš izdanak – Nevena Vučković

u Dešavanja/Dešavanja u Batočini/Informacije/Vesti
Oduvek sam verovao da će se, ako se posvetiš radu, rezultati pojaviti.
Majkl Džordan

Kao i svake godine, krajem septembra, jesen je zamenila leto. Đaci već uveliko idu u školu, priroda se menja i sve je kao i obično.

Međutim, ovaj početak jeseni drugačiji je od ostalih, naročito za nas Batočince. Ovih dana, sugrađane naše varoši obradovala je vest da je, prvi put ikada, jedna devojčica iz Batočine debitovala u Prvoj košarkaškoj ligi Srbije.

Iz tog razloga, sledeće napisane redove posvećujemo našoj mladoj uspešnoj Neveni. Ovo je priča o njoj.

Foto: Počeci Nevene Vučković

Nevena Vučković rodila se 2002. godine u Kragujevcu. Prve košarkaške korake napravila je sa 9 godina u Košarkakom klubu Sloga iz Batočine.

Kako u Batočini ne postoji klub za devojčice, Nevena je ravnopravno trenirala i igrala utakmice sa dečacima. Igrom i željom za pobedom nije se mnogo razlikovala od dečaka, pa se već na prvim utakmicama videlo da poseduje veliki talenat, što je nagradama i medaljama kasnije potvrdila.

Foto: Nevena Vučković u dresu Sloge

Nakon šest godina, Nevena prelazi u beogradski ŽKK Art basket, sa kojim ostvaruje značajne rezultate. Proglašena je najkorisnijom igračicom ženskog finalnog turnira Triglav, ženske Kadetske lige, 2018. godine.

Kao članica beogradske ekipe ŽKK Art basket, na tri utakmice ostvarila je ukupno 81 indeksni poen. Takođe, proglašena je i najboljim strelcem finalnog turnira, postignuvši ukupno 58 poena, tj. prosečno, 19.3 poena, po utakmici.

YTB video: Nevena Vučković najkorisniji igrač finalnog turnira Triglav ženske Kadetske lige Srbije 2018. godine

U sezoni 2018/19, proglšena je najkorisnijim igračem ligaškog dela sezone u Kadetskoj ligi Srbije u kojoj je ekipa ŽKK Art basketa osvojila 3. mesto.

U debitanskoj sezoni u regionalnoj WABA ligi osvojile su 4. mesto. Uporedo, debitovala je u seniorskom takmičenju, u Drugoj ligi Srbije. Tada su košarkašice Art basketa osvojile, čak, 1. mesto i plasirale su u Prvu ligu Srbije.

Foto: Najkorisniji igrač Kadetske lige Srbije

Nevena je i član Ženske košarkaške reprezentacije Srbije. Za reprezentaciju je debitovala još sa 14. godina, na takmičenju u Sloveniji. Sa 16 godina učestvovala je na Evropskom prvenstvu za kadete, održanom u Litvaniji 2018. godine.

Pre nekoliko dana, u svojoj 18. godini, Nevena je debitovala za ŽKK Art basket u Prvoj ligi Srbije. Tom prilikom postigla je 10 poena. Ujedno, ona je postala i prva igračica iz Batočine koja je zaigrala u najkvalitetnijem seniorskom takmičenju u našoj državi. Njen uspeh je svakako veći u odnosu na druge igračice, jer je prve košarkaške korake napravila u muškom klubu, trenirajući rame uz rame sa dečacima.

Takođe, ovo je pokazatelj da se u KK Sloga kvalitetno radi i da iz njega potiču samo kvalitetni igrači.

Pre Nevene, zavidne karijere ostvarili su Uroš Nikolić i Andreja Milutinović, koji su, kao i ona, prvi dvokorak naučili u sali OŠ Sveti Sava.

Nevenin uspeh dokaz je da ni jedan jedini cilj u životu nije neostavriv. Ova devojčica usudila se da sanja i živi san koji je obično razervisan za dečake. Uspehom, koji je došao uz vredan rad i upornost, pokazala nam je da je bila u pravu. Verujemo da je ovo samo vrtoglavo uspešni početak, za Nevenu, sa samo 18 godina. Pred njom, nesumnjivo, uspešna karijera tek predstoji.

Оставите одговор