Bora lavirint

Lavirint iz mašte u srcu Šumadije

u Dešavanja u Batočini

Lavirint dugačak tri i po kilometara u Batočini ideja je Gorana Srejića rodom iz Kragujevca koji ima želju da napravi jedan od najvećih zabavnih parkova u ovom delu Evrope. Goran živi i radi u Australiji i uvek je maštao da daruje nešto sredini iz koje je i potekao. Ideja mu je da ova jedinstvena atrakcija privuče pre svega porodice sa decom koje bi uživale u celodnevnoj zabavi po pristupačnim cenama.

Lavirint iz mašte i zabavna avantura traganja za izlazom dok koračate stazama okruženi zidovima od biljaka postaje stvarnost zahvaljujući Goranu Srejiću koji je odlučio da ostvari san mnogih mališana.

„Imamo najveći lavirint u celoj Evropi, tri i po kilometara je putanja duga unutra njega. Imaćemo i tramboline na 1.800 metara kvadratnih, imamo i mini golf, a za decu će biti postavljena i igrališta. Svaki dan ovde može da boravi od 2.000 do 4.000 dece. Lavirint ima samo jedan ulaz i jedan izlaz. Deci treba vremena da se snađu od 35 do 45 minuta, a nama starijima od tri do četiri sata“, kaže Goran Srejić, vlasnik „Bora lavirinta“.

Lavirint će imati mogućnost izmeštanja staza i promene pravaca putanja ka izlazu. Zidovi će biti gusti i dosezaće visinu od skoro dva i po metra. Uz podršku supruge Alejn Goran pravi neobičan zabavni park i nada se da će radovi biti završeni do 2020. godine.

„Od svoje dvadesete godine Goran je imao ideje za nešto neobično i na početku mu nisam verovala, ali pošto smo zajedno skoro 40 godina sada mu i te kako verujem. Ovo što radi ovde je divno, a takođe radi i na mnogo projekata u Australiji. Ja sam veoma srećna što želi da uradi nešto za zajednicu i društvo ovde, a što će biti pristupačno za porodice sa decom, da dođu, da se lepo zabave i uživaju po povoljnoj ceni“, ističe Alejn Srejić, Goranova supruga.

„Kada smo došli ovde pre sedam godina žena i ja smo bili u bioskopu i tamo je bilo baš prazno. Video sam cene ulaznica, uporedio sa platama i tako smo rešili da napravimo park u kojem će ulaz za ceo dan biti samo 550 dinara kako bi deca mogla da se zabavljaju taj celi dan. Kada me je neko pitao šta volim da čujem, odgovor je bio da se deca smeju i to mi je ovde i cilj“, kaže Goran.

Na svakih sto metara biće postavljena tabla kako bi posetilac lavirinta mogao da vidi gde se trenutno nalazi, a kada se dobro orijentiše, potraga za izlazom može da počne.

http://boralavirint.rs/

Preuzeto sa http://www.rtv.rs/

Оставите одговор