Arsenal Fest 10 / ČBS / KBO!

u Dešavanja/Dešavanja u okolini/Informacije/Koncert/Kultura/Vesti

Jubilarni Arsenal Fest 10 biće održan simbolično tokom deset dana, od 8. do 19. septembra u Kragujevcu, u skladu sa zdravstvenim odredbama i preporukama. Festival u utorak 8. septembra (20:00) otvaraju nastupi kragujevačkih pank bendova Čovek bez sluha (ČBS) i KBO! na Garden Stage-u, odnosno u prostoru „Zastavine bašte“, uz besplatan ulaz za ograničen broj od 500 posetilaca.

Svako od zainteresovanih za dolazak na ČBS i KBO! mora se prijaviti pojedinačno na mejl arsenalfestkg@gmail.com, sa svog ličnog mejla, uz navedeno ime i prezime i kontakt mobilni telefon.

Pravo dolaska dobija 500 najbržih prijava, koje će biti potvrđene povratnim mejlom.Besplatan ulaz na otvaranje znak je zahvalnosti Arsenala matičnom gradu Kragujevcu i svojim fanovima za nesebično javnu podršku festivalu poslednjih nekoliko meseci tokom pandemije Kovid-19.

Pank rok bend Čovek bez sluha nakon albuma „Događaj dana“ (2011) nastavio je uzlaznu putanju sve većih priznanja i prepoznavanja u regionu, kako žestokim koncertnim nastupima, tako i aktuelnim „Stanimo u gard“ (2018), koji je iznedrio upečatljive pesme poput naslovne, „I posle svega“ i „Sad je kraj“, čime je potvrdio reči frontmena Mikija Radojevića da „u rok muzici nema foliranja, ali i da umetnost nije stajaća voda, već reka koja mora da teče i talasa da ne bi presušila“.

KBO! je jedan je od muzičkih simbola Kragujevca, koji je status kultnog pank bend na prostoru bivše Jugoslavije i šire, izgradio kao zvučno prepoznatljiv trio sa dve gitare i bubnjem (bez basa) na albumima „Forever Punk“ (1989), „Pozovi 93“ (1990), „Za jedan korak“ (1992), „Svetlo ludila“ (1997), „(Ne)menjajte stanicu“ (2001) i „Drugarska…stvar“ (2002).

Bend je nedavno spotom „Vikend“ najavio novi album.Pandemija Kovid-19 uslovila je da rođendanski Arsenala ovog leta jedino može biti održan svedeno i u potpuno drugačijem obliku od dosadašnjih izdanja regionalno prepoznatljivog velikog kragujevačkog festivala.

Ovaj put bez Main Stage-a i Explosive DJ Stage, muzički program Arsenala 10 dešavaće se samo na Garden Stage-u, odnosno u prelepom prostoru drvećem nadsvođene „Zastavine bašte“. Svi nastupi počinju od 20:00, a osim besplatnog otvaranja biće naplaćivana ulaznica za sve ostale nastupe značajnih imena domaće i regionalne muzičke scene, koja ćemo saopštiti uskoro. Uz to Arsenal 10 imaće i tribine, projekcije filmova i drugi festivalski prateći program, koji ćemo takođe najaviti uskoro.

U skladu sa uputama Kriznog štaba broj posetilaca svake večeri biće ograničen na 500, uz nošenje maski i razmak od 1,5 metar tokom svirki, kao i poštovanje drugih zdravstvenih mera.

Preuzeto sa: Arsenal fest

Оставите одговор

Najnovije u Dešavanja

Mrescenje sarana

„Mrešćenje šarana“

„Mrešćenje šarana“, po tekstu Aleksandra Popovića, koje je u planjanskom pozorištu „Masuka“
Idi na Vrh