fbpx

Arsenal Fest 10 / ČBS / KBO!

u Dešavanja/Dešavanja u okolini/Informacije/Koncert/Kultura/Vesti

Jubilarni Arsenal Fest 10 biće održan simbolično tokom deset dana, od 8. do 19. septembra u Kragujevcu, u skladu sa zdravstvenim odredbama i preporukama. Festival u utorak 8. septembra (20:00) otvaraju nastupi kragujevačkih pank bendova Čovek bez sluha (ČBS) i KBO! na Garden Stage-u, odnosno u prostoru “Zastavine bašte”, uz besplatan ulaz za ograničen broj od 500 posetilaca.

Svako od zainteresovanih za dolazak na ČBS i KBO! mora se prijaviti pojedinačno na mejl arsenalfestkg@gmail.com, sa svog ličnog mejla, uz navedeno ime i prezime i kontakt mobilni telefon.

Pravo dolaska dobija 500 najbržih prijava, koje će biti potvrđene povratnim mejlom.Besplatan ulaz na otvaranje znak je zahvalnosti Arsenala matičnom gradu Kragujevcu i svojim fanovima za nesebično javnu podršku festivalu poslednjih nekoliko meseci tokom pandemije Kovid-19.

Pank rok bend Čovek bez sluha nakon albuma “Događaj dana” (2011) nastavio je uzlaznu putanju sve većih priznanja i prepoznavanja u regionu, kako žestokim koncertnim nastupima, tako i aktuelnim “Stanimo u gard” (2018), koji je iznedrio upečatljive pesme poput naslovne, “I posle svega” i “Sad je kraj”, čime je potvrdio reči frontmena Mikija Radojevića da “u rok muzici nema foliranja, ali i da umetnost nije stajaća voda, već reka koja mora da teče i talasa da ne bi presušila”.

KBO! je jedan je od muzičkih simbola Kragujevca, koji je status kultnog pank bend na prostoru bivše Jugoslavije i šire, izgradio kao zvučno prepoznatljiv trio sa dve gitare i bubnjem (bez basa) na albumima “Forever Punk” (1989), “Pozovi 93” (1990), “Za jedan korak” (1992), “Svetlo ludila” (1997), “(Ne)menjajte stanicu” (2001) i “Drugarska…stvar” (2002).

Bend je nedavno spotom “Vikend” najavio novi album.Pandemija Kovid-19 uslovila je da rođendanski Arsenala ovog leta jedino može biti održan svedeno i u potpuno drugačijem obliku od dosadašnjih izdanja regionalno prepoznatljivog velikog kragujevačkog festivala.

Ovaj put bez Main Stage-a i Explosive DJ Stage, muzički program Arsenala 10 dešavaće se samo na Garden Stage-u, odnosno u prelepom prostoru drvećem nadsvođene “Zastavine bašte”. Svi nastupi počinju od 20:00, a osim besplatnog otvaranja biće naplaćivana ulaznica za sve ostale nastupe značajnih imena domaće i regionalne muzičke scene, koja ćemo saopštiti uskoro. Uz to Arsenal 10 imaće i tribine, projekcije filmova i drugi festivalski prateći program, koji ćemo takođe najaviti uskoro.

U skladu sa uputama Kriznog štaba broj posetilaca svake večeri biće ograničen na 500, uz nošenje maski i razmak od 1,5 metar tokom svirki, kao i poštovanje drugih zdravstvenih mera.

Preuzeto sa: Arsenal fest

Оставите одговор

Najnovije u Dešavanja

Memorijalni koncert

Memorijalni koncert folklora u znak sećanja preminulih članova batočinskog Kulturno-umetničkog društva, održaće
Sretenje

Dan državnosti

15. februar jedan je od najznačajnijih datuma za istoriju Srba, budući da

Znanje za ponos

Batočinci su večeras dobili ogroman razlog za ponos. Biljana Milanović, naša Batočinka,
Idi na Vrh